ضرورت نورگیر(skylight) در ساختمان

از کنترل کننده‌های نور؛ درمقابل سایبان، نورگیر قرار دارد. دریافت نور طبیعی و تهویه فضاهای داخلی ساختمان عنصر اصلی معماری ساختمان های مدرن و سنتی است. اما گاهی این امکان بدلایل مختلف مستقیماَ از طریق پنجره‌ها وجود ندارد و به اجبار برای فضاهای میانی(وید) ساختمانباید ازسقف نورگیر(skylight) نور گرفت.ابعاد نورگیرها و میزان قوس آنها بستگی به محل و مقدار نور مورد لزوم دارد. همچنینمحل نورگیرها تابع ضوابط و مقرراتی است که در طراحی باید به آن ها توجه شود.

نورگیر

نورگیر متحرک برقی پاساژ صفویه اصفهان با ورق پلی کربنات توسط کارگاه فنی مهندسی موسوی

اما مطلب مدنظر در اینجا انواع نورگیرهای خاص است؛ همچون سایر پروژه های خاص که کارگاه فنی مهندسی موسوی همواره در احداث آنها یارایی و توانایی انحصاری و اختصاصی خود را داشته ‌است. گروهی از نورگیرها، نورگیرهای قوس دار یا هلالی هستند که در اقسام نورگیرهای حبابی(کوپل)، گنبدی، تونلی و طاقی نیز مشهور هستند. این دسته از نورگیرها که می تواند در اشکال دایره ای، زاویه دار، هرمی و کشیده یا به عبارتی تونلی باشد؛ عمدتاَ جهت پوشش وید ساختمان ها بکار می روند. نورگیرهای گنبدی معمولاَ در مجتمع های تجاری، اداری، ورزشی، سقف حیاط خلوت، سقف استخر، سقف سوله، سقف پاسیو و گلخانه و راه پله به جهت نیاز به انتقال بیشتر نور خورشید کاربرد دارند. یکی از گزینه های ممتاز در انتخاب این نوع نورگیرها نیز، زیبایی آنهاست.

نورگیر منزل شخصی در اصفهان با شیشه لمینیت توسط کارگاه فنی مهندسی موسوی

ساختار نورگیرهای قوس دار

این نورگیرهای قوس دار با هر پوششی برروی یک پروفیل آهنی نورد شده ی قوس دار یا شیب‌دار جایگیری و تثبیت می‌شود. پوشش سازه به اقتضای شرایط محل و کاربری می‌تواند از جنس طلق های ضدUV مانند ورق پلی کربنات یا ورق اکریلیک( همان پلی گلاس با پایه های فایبرگلاس) و یا شیشه و … باشد که هرکدام خصوصیات معین خود را دارد. ورق اکریلیک در مواقع نیاز حداکثری به نور به دلیل شفافیت بالای 90% استفاده می شود.
پلی کربنات در انواع تک جداره، دوجداره و چندجداره ساده و تخت(flat) به موجب عمر طولانی و خاصیت فرم پذیری به راحتی در نورگیرهای تونلی و هرمی کاربرد دارد. پلی کربنات با مقاومت ضربه پذیری تا 250 برابر شیشه در پوشش نورگیر بسیار مورد استقبال قرار می گیرد. شیشه نیز با عبور نهایت نور ممکن و زیبایی ظاهری از گذشته در ساخت نورگیر کاربرد داشته اگرچه امروزه با تکنیک های دیگر مانند شیشه های استندگلاس، شیشه های ویترای، شیشه های منقوش، شیشه های لمینت و سکوریت خم و تخت و… به زیبندگی آنها افزوده شده است.
همچنین تنوع رنگ در همه پوشش های فوق الذکر شامل ( دودی ، برنز ، شیری ، آبی ، سبز ، شفاف ، قرمز ، زرد و…) زیبایی نورگیر ساختمان را چندبرابر می نماید که البته بازهم بستگی به سلیقه مشتری و کاربری مکان تحت خود دارد. همچنین رنگ های مات نورگیرها علاوه بر بر عبور نور، می تواند مانع از دید داشتن به داخل محوطه شود. اجرای این نورگیرها بصورت تاشو با ریموت کنترل نیز هم بر جذابیت آنها می افزاید هم رفاه ساکنان را فراهم می نماید بصورتیکه با زدن یک دکمه نورگیر در مواقع نیاز باز یا بسته می شود. کارگاه فنی مهندسی موسوی مجری مجرب انواع این نورگیرهای ثابت و متحرک حتی در حالات منحصر به فرد است.

مزایای نورگیرهای قوس دار موسوی

1-     آب بندی و هوابندی 100%
2-     دریافت بیشتر نور و روشنایی طبیعی خورشید به سبب چندوجهی بودن
3-     بهبود بهره‌وری انرژی
4-     دکوراسیون شکیل و چشم انداز زیبا
5-     مناسب برای رشد گیاهان
6-     ارائه بهترین کیفیت و ضمانت محصول
 

انواع نورگیر: تخت و هلالی

نورگیرهای تخت:
 
نورگیر برقی اتوماتیک منزل شخصی در اصفهان با شیشه لمینیت توسط کارگاه فنی مهندسی موسوی

سقف نورگیر استخر در ونک با پوشش کوپل

انواع نورگیرهای هلالی

نورگیر هرمی چندضلعی: در ساختار این نورگیرها چارچوبی با سطوح شیب­دار و یک قاعده­ افقی وجود دارد و بصورت چندضلعی ساخته می شود که بنا به کاربریش در ابعاد مختلف ساخته می شود. پوشش شیشه و پلاستیک برای این نوع نورگیرها بواسطه انعطاف پذیری، مستعمل تر و مرسوم تر است.

تصویر نور هرمی- نورگیر هرمی در دماوند تهران با شیشه لمینیت توسط کارگاه فنی مهندسی موسوی

تصویر نور هرمی- نورگیر هرمی در دماوند تهران از داخل با شیشه لمینیت توسط کارگاه فنی مهندسی موسوی
 
نورگیر تونلی: در نورگیرهای کشیده، اجرای سقف نورگیر هلالی، حالت تونلی می یابد و به همین نام نامیده می شود.

تصویر نورگیر تونلی در اندونزی

تصویر نورگیر تونلی در بیمارستان سریلانکا
 
نورگیر گنبدی: سقف وسیع این نورگیرها، باعث دریافت نور بیشتر می شود. همچنین جلوگیری از تجمع آب باران و برف درمقایسه با نورگیرهای مسطح ویژگی برگزیده آنهاست.
 

تصویر نورگیر گنبدی

تصویر نورگیر گنبدی با شیشه منقوش

نورگیر کوپل یا حبابی: نورگیرهای حبابی از طول عمر بالایی برخوردار هستند و علاوه بر کارکرد مناسب، زیبایی خاصی نیز به فضا هدیه می بخشد. در این نوع نورگیر به خوبی می توان از ورق های اکریلیک استفاده کرد. نورگیرهای اکریلیک عمدتاَ دارای دو لایه برای محافظت و عایق‌بندی بیشتر هستند. لایه بیرونی ضخیم تر و رنگی است و لایه داخلی نازک تر و روشن است. این نوع نورگیر از نظر اقتصادی مقرون به صرفه بوده و معمولاَ عمر بالایی دارد. آب بندی کامل یکی از بهترین ویژگی های نورگیر حبابی است.
نورگیر
 
تصویر نورگیر حبابی
 

نورگیرهای قوس دار ثابت و متحرک موسوی:

تمامی اقسام نورگیرهای فوق توسط کارگاه فنی و مهندسی موسوی با سابقه درخشان آن، هم بصورت ثابت و هم بصورت متحرک طراحی، ساخته و نصب می گردند. قابلیت تاشو بودن نورگیرهای برقی اتوماتیک با ریموت کنترل زیبایی و لطیفی آنها را دوچندان کرده و زندگی را برای شما دلپسند خواهدنمود.

گریزی نغز به نورگیر در معماری سنتی:

در گذشته نیز نورگیر در همه عمارت ها و خانه ها به اشکال گوناگون وجود داشته که بنابر اقتضای مکان و فضا(نوع اقلیم و فصول مختلف سال)، به صور شباک، روزن، جامخانه، هورنو، ارسی و … با متریال سفال و خشت و چوب و کاشی ساخته می شده است که متناسب با هندسه و چیدمان بنا در بالا یا در دیوارها قرار می گرفته است. درواقع در قدیم نیز در همه مناطق بر حسب اقلیم خاص خود، نحوه ی نورگیری و نور پردازی متفاوت و همیشه در طراحی و ساخت بناها مورد توجه بوده است. گذشتگان نیز به تنوع رنگی شیشه های نورگیرها توجه داشته و به شکلهای منقوش از آنها استفاده می‌کرده‌اند.
نورگیر مدل قدیمی با سازه خشتی و آجری
 

 
تصویر درب سنتی با شیشه های رنگی
 کارگاه فنی مهندسی موسوی واقع در اصفهان با بیش از 40سال سابقه بالنده به طراحی و ساخت و اجرای انواع سقف متحرک و ثابت، سایبانهای برقی، رمپ و صفحه گردانهای پارکینگ، رستوران های گردان و انواع نورگیرهای ثابت و متحرک با متریالهای با کیفیت و متنوع و بالابرهای برقی درخدمت تمامی کسانی است که در زندگیشان بدنبال آسودگی و فارغبالی بوده و دکوراسیونی خوش نما و زیبا را برای ساختمانهای خود اراده می کنند.
 خریداران فخیم و عالیقدر در سراسر ایران عزیز جهت بازدید از مکان، طراحی و برآورد قیمت و سفارش با شماره های زیر تماس حاصل فرمایند.
تلفن سفارش کالا و خدمات: 09132169104 و 03133653272
آدرس: اصفهان، خیابان کهندژ، روبروی پمپ بنزین طلوع فجر، کوچه 88(گلخانه)، فرعی1، کارگاه فنی مهندسی موسوی
 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *